Malin Åkerström

Häst på schemat

Publicerad 2015-08-24 20:09:05 i Allmänt,

Just nu står det väldigt mycket häst på mitt schema. Tur är väl det i alla fall. Förra veckan var jag hos Asta och Princen alla dagar utom på fredagen. Mycket bra och roligt jobb har vi fått till. Princen är riktigt taggad inför veckans tävling. Asta är alltid lite taggad. 

Ponnysarna trimmar jag på och poletten börjar trilla ner för Pysens del. Igår hoppade båda 6-studs och lilla Oscar är bra kvick i benen men blir trött ganska snabbt. Imorgon ska de ut och galoppera och Maria ska faktiskt rida Pysen. 

Topanga varvar med dressyr med mamma, bus i skogen och studshoppning med mig. Idag rakade jag bort all hennes björnpäls hon hade fixat också. Underbara häst vad lycklig hon gör oss! 

Contendra jobbar jag hårt med för tillfället. Vi trimmar, rider ut och igår hoppade vi en liten serie. Serier är bra för henne som gärna hoppar långt och drar iväg efter hinder. Speciellt nu när hon fortfarande är lite spänd efter vilan. Men även om hon stundtals känns omöjlig så finns det faktiskt ingen dag jag inte kommer dit jag vill. Det är bara att nöta på tills allt sitter. Idag har jag varit ute och galopperat henne trött. Hon har mycket energi just nu så det var nog bra. Men så roligt att äga en häst som jag känner sådan potential i och som jag utvecklas tillsammans med. Hon har massor mer att ge och jag har massor mer att lära av henne, tillsammans med henne! 

Wicky skrotar mest runt i hagen, väl inne i stallet myser vi och borstar samt äter godsaker. Jag gör mitt yttersta för att få henne att känna att hon får lika mycket tid som de andra. 

I övrigt så har jag väl varit någon dag på kontoret och i fredags hade vi kräftskiva på mitt landställe. Roligt var det! 

Nästa måndag börjar skolan igen, just nu känns den så väldigt fruktad och hatad. Jag försöker att inte tänka på den men nu behöver jag börja köpa böcker och anteckningsblock så jag kan hänga med från start. Schemat ser okej ut de första veckorna men det känns ändå vemodigt att gå tillbaka. Sommaren har gått på tok för fort! Känns knappt som att jag har hunnit göra något alls samtidigt som jag har gjort så mycket. 

Er älskar jag <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela