Malin Åkerström

Fredag

Publicerad 2016-04-29 08:17:46 i Allmänt,

Jag sitter på tåget påväg in mot skolan.. Redovisning och opponering står på dagens skolschema. Jag känner att det där sommarlovet vore bra nu!! Idag avslutas en kurs och på måndag börjar sista kursen innan lovet!

Jag har inte varit i skolan på två dagar och jobbat väldigt lite hemifrån också. Vi fick så mycket gjort i måndags och tisdags så det har helt enkelt inte behövts. 

I onsdags städade jag och åt lunch hos mormor innan jag hämtade upp min saknade och fina vän Bella som hängde med mig hela eftermiddagen hos Diva och galopphästarna. Bella bor utomlands och kommer hem typ 2 veckor per år och är alltid satans fullbokad då så det gäller att boka en tid i god tid om man ska hinna träffa henne. Roligt var det att träffa henne även om jag kände mig vit som ett spöke i jämförelse med henne..

Contendra har jag ridit ut på i två dagar nu. Hon var snäll i onsdags men mindre snäll igår. Men ändå släppte det faktiskt. Jag har alltså fått hoppa av och gå över järnvägen för att komma bort till skogen och fältet. Men hon har varit snäll att hoppa upp på igen vilket hon inte brukar vara. Jag vill att hon ska få lite lugna dagar men ändå hållas fin eftersom tävlingarna rullar på just nu. Ute slappnar hon konstigt nog av fortare men är svårare att ha på plats som jag vill. Men det fixar jag när jag återvänder till ridbanan. 

Cara red jag ju ut på i tisdags och fortsatte med mina eviga övergångar. Igår hoppade vi lite. En studs, lite travhoppning och vi avslutade med ett par språng i galopp. Hon var lite för pigg i början och jag fick jobba hårt med att kunna lägga volter. Att rida ut har varit bra för vi är nu duktiga på att rida rakt fram men att svänga var svårare. Men med lite tragglande gick det att svänga också. Studsen gick sådär, travhoppningen dåligt och hoppningen i galopp super. Hon var så pigg i början så hon rusade in i studsen och ibland fick jag styra ifrån för att inte riskera att ta två skutt i ett språng. Travhoppningen blev kaos. Hon hoppade helt fel och ofta för tidigt men klarade hindret alla gånger men det gav nog ingenting direkt. När hon sen lite trött skulle hoppa i galopp var hon fantastisk. På lite halvlånga tyglar, i en galopp som är längre än ett ösregn så kan hon hoppa som satan. Tänk när man kan hålla ihop henne mer vilka språng man kan producera. Då kommer jag få hålla i mig hårt för att hänga med. Framtiden känns så bra med min lilla Cara även om dagens pass blev något rörigt.

Diva fick hoppa för Lotta igår. Vi gjorde absolut inte vår bästa träning. Men vi har inte tränat på ca 1,5 år.. Hon var springig och min timing sög. Hon visar återigen på ett mod utöver det vanliga och en inställning till hinder som är grym. När hon blir trött blir hon lite springig och jag hänger bara med istället för att bromsa upp det hela och sitta kvar. Många saker var bra men många måste bli bättre. Jag hade henne inte på plats helt vilket jag borde ha. Hästen är fantasrisk och häftig som få men hon måste bli starkare och jag bättre! Träningen var nyttig och bra. 

Nu måste jag hinna titta lite på arbetet jag ska redovisa.

Världens finaste Diva, om du ändå kunde stanna för alltid <3 

Contendra <3

Publicerad 2016-04-28 12:07:36 i Allmänt,

 
12 fel är egentligen inget resultat jag gillar men med den resa vi gjort så är jag så nöjd som jag kan bli ändå. Felen är inte stora och min Tendra är fantastisk. Det känns som att vi har nått en stor seger och en dröm. 
 
 
Här är Contendras livs första tävling för mindre än 2 år sedan.. 

Tisdag

Publicerad 2016-04-26 23:04:06 i Allmänt,

Jag lever fortfarande på helgen som var och kollar om och om igen på filmen från Contendras 140-debut. Jag är så stolt över henne och jag är en riktigt lycklig ägare till henne. 

Vardagen tar dock inte hänsyn till att jag vill leva vidare i min lyckobubbla och fortsätter som vanligt. Skola igår och idag men vi håller på med ett pararbete så det är rätt okej ändå. 

Asta och Princen har samlat en hel del energi när jag har varit borta och jag jobbar med att återfå energinivån i balans. 

Diva och Contendra joggades igår och vilar idag. Perfekt efter tävling men dåligt för min planering att de vilar samma dag men det som känns bäst för dem står i min lag att utföra. 

Topanga fick jag busa med i skogen igår. Jag saknar henne så hjärtat värker om jag är borta för länge. Hon är min livspartner och bästa bästa vän! 

Cara red jag i söndags när jag kom hem och idag. Jag fortsätter att rida ut med  fokus på övergångar. De är ju inte perfekta men Cara är ändå fin och träningen går framåt. Hon känns pigg igen och jag ökar kraven successivt vilket hon såklart märker men accepterar. Hon vill göra rätt! Hon får avsluta varje uteritt med att dundra på en långsida i galopp på fältet för att hon ska tycka att det är roligt trots all jobbig träning hon får utstå först. Jag är så motiverad med henne och jag älskar känslan i galoppen ute på fältet. Det är som balsam för själen och jag fantiserar över hur fint hon kommer att hoppa när man får till den riktigt bra och mellan hinder. Nästa vecka kommer Åsa hit och hjälper oss. Jag känner ingen som är så bra på unghästar så jag längtar. Hur snällt är det inte att åka från Dalarna för att hjälpa lilla mig!? 

Nu börjar det bli sovdags! Imorgon står lite plugg på schemat vilket är grymt! 

Världens bästa lag och lagledare <3 

Tillbaka till vardagen..

Publicerad 2016-04-25 08:17:48 i Allmänt,

Jag sitter på tåget påväg in till skolan.. Eftersom vi inte gick i skolan i förra veckan så har jag lite stängt av skolan från min hjärna. Att komma tillbaka till detta efter en helg på sundbyholm känns också lite extra trist. 

Men vilken helg det var!! Igår avslutade hästarna bra. Diva var snäll och hoppade 125cm med ett nedslag då hennes ryttare sög på en linje, verkligen sög och gjorde allt tvärtemot planen. Men Diva skuttade på lika glad som vanligt. Bara göra om och göra bättre nästa tävling. 

Contendra min fantastiska stora rädda tjej debuterade 140cm i elitallsvenskan. Banan innehöll 15 språng och var svår såklart som den ska vara i eliten. Tyvärr var hinder 3 en trekombination tajt ur sväng där jag var tvungen att komma med rätt mycket tryck på a-hindret då det var en stor oxer och Tendran var lite skeptisk. Fick för trångt och rev b och C. Sen hoppade hon fantastiskt, andades ut och kändes rätt säker. Hon sträckte på sig där det behövdes och det kändes inte alls svårt. Till näst sista hindret som var ett räcke tänkte jag "shit, jag kommer inte bli utesluten" och tappade lite koll på mina språng och hon rev den med. Men så lycklig jag var när jag gick i mål. Förmodligen den lyckligaste med 12fel. Men med all bakgrund och allt kämpade med Contendra så kändes det här som
en stor seger för oss. Jag har inte ridit 140cm på nästan 1,5 år och Contendra har ju aldrig hoppat det. Åh vad bra hon är och vad hon gång på gång bevisar att varje dag är värt det. 

Stora wäsby höll sig också kvar i eliten och vårt lag är så härligt. Sammanhållningen är oslagbar och teamkänslan likaså. Vi har roligt och hela helgen har varit bäst. Jag har fått leva i min drömvärld och jag älskar det. 

Tack Contendra för allt du gör för mig! 

Sundbyholm

Publicerad 2016-04-23 19:51:20 i Allmänt,

Årets första tävlingshelg utomhus är igång och hästarna känns super! 

Igår började vi med 120cm för både Diva och Contendra och båda två kändes hur bra som helst och var felfria. Contendra brukar aldrig kännas så avspänd i första klassen. Alla linjer stämde och jag tycker att jag ändå red ganska så bra. 

Idag hoppade Diva 130cm och visade alla sina cirkuskonster inne på banan före startsignal.. Det gjorde att jag fick rida lite forcerat och två bommar rullade ner i farten. Men hon hoppade runt och gjorde också många fina språng. Är nöjd över det men vill såklart alltid rida henne bra.

Contendra hoppade i elitlaget 130cm och var felfri på en lång och tekniskt svår bana. Hon kändes så himla bra. Laget tog sig faktiskt vidare till omhoppning som alltså gick i 135cm. Jag kom lite på båge in i en kombination och hon hoppade väldigt högt på a vilket gjorde att hon rev bakbommen på b då hon där också hoppade lite för högt. Men jag kan inte vara nöjdare än vad jag är. 

Imorgon blir det 140-debut för tendris och vi är lite nervösa inför det både hon och jag men vi tar ett hinder i taget och gör vad vi kan. 



Fredag morgon

Publicerad 2016-04-22 07:28:47 i Allmänt,

Jag sitter i stallet och väntar på att hästarna ska tugga klart sitt Hö så jag kan släppa ut alla utom Contendra. Tendris lastar jag på släpet för att sedan plocka upp Diva och dra till Sundbyholm för årets första meeting. Jag känner mig som ett barn på julafton därför idag!! det ska bli så roligt.

Igår spenderade jag många timmar i stallen. Eller jag började på Täby galopp med varsitt galoppjobb för Asta och Princen vilket innebär en väldig träningsvärk i benen idag. Hade extra korta läder igår för jag glömde att Ninni red sist i galoppsadeln. Men hästarna gick super! Även om Princen var taggad till tusen. 

Hann med en lunchdejt med fina Emmie innan jag begav mig till Diva. Hon fick komma ut i skogen en sväng och kändes fin. Hon är ett otroligt bra komplement till mig och Contendra. Jag önskar att hon kunde stanna Föralltid! 

Åkte sen till mitt stall och trimmade en rätt fin Contendra i ridhuset och red ut på bästa lilla Cara. Övergångar står på Caras schema hela denna vecka och hon är så duktig även om hon helst skippar skritten. Men där ute på ett fält så känner jag verkligen en ljus framtid tack vare henne. Jag ska göra allt i min makt för att försöka matcha henne på bästa sätt inför framtiden. 

I övrigt packade jag och pustade till sent in på kvällen, hästarna är tvättade och rena också. Jag älskar att fixa inför meetings! Nu är det dags att sätta fart! 

Hon är livets häst!! 

Onsdag

Publicerad 2016-04-20 22:32:50 i Allmänt,

Dagarna springer som vanligt förbi. Jag har ju lyxvecka eftersom jag slipper åka in till skolan. Men jag har spenderat ett par timmar om dagen hos mormor för att göra hemtentan. Nu är det bara lite småfix kvar innan jag kan skicka in den! 

Jag har ridit Asta och Princen alla dagar hittills denna vecka och varvar med trim på ridbanan, uteritter och klättring. Imorgon ska vi åka till Täby och galoppera. 

Contendra red jag ut på igår med sällskap av Sofia och Sippan. Sofias andra häst är helt klart ett bättre sällskap men vi tog oss över järnvägen och red på ängen. Tendran var rätt fin, helt avspänd i trav men inte helt i galopp men ändå okej. Härligt var det och hon kändes bra. 

Cara red jag också ut på fast själv igår. Hon är så snäll och går fram överallt. Hon kändes pigg och jag gjorde en massa övergångar i både trav och galopp. Kände mig lycklig i hela själen efteråt för hon var så fin! Idag har jag fått expert tips från Åsa och lite små fix ska göras så kommer Cara förhoppningsvis få mer ork. Jag tycker att det är svårt att veta när man ska rida på och när man ska låta henne vila om hon känns trött. Hon har fått återhämtning så fort hon har upplevts trött hittills men nu ska jag rida på en period för orken blir ju inte bättre i slutändan av att vila. 

Idag har hästarna fått skor och jag tog alltså med Diva till Cara och Contendras stall. Hann både rida och klippa Diva medan tendris och Cara skoddes. 

Det blev också ett kvällspass med Topanga idag som är lite matt men är världens finaste!! 

Dunder Divan <3 

Ny vecka

Publicerad 2016-04-18 22:17:00 i Allmänt,

Denna vecka känns lite skum för jag kommer inte att åka till skolan en endaste dag. Men pluggfri är jag inte för vi har en hemtenta som ska in på torsdag.. 

Jag har ju glömt att berätta om rara Caras tävlingsdebut. Hon hoppade 80 och 90cm på Jälla. I 80cm travar hon glatt in i ridhuset, tittade inte på något och hoppade hela banan i galopp och felfritt också. Världens modigaste tjej!! I 90cm var hon också jätte duktig men väldigt trött så två bommar föll i början av banan innan hon också insåg att shit det var inte bra och avslutade därför banan väldigt fint. Men hon hade ju så mycket att titta på överallt och gnäggade åt allt och alla i hopp om att någon skulle vilja bli hennes vän. Jag valde att också rida lugnt utan tryck för att hinna med att svänga och bara ge henne en avspänd inblick i tävlingslivet. Hon var lätt att lasta på vägen hem också så en stor guldstjärna till henne. 

Contendra har varit fin i helgen men idag fick hon ett jobbigt återfall av sitt hemska jag. Tack och lov har Arnold sagt att det är tillåtet att trimma tills de lyder. För trimmande på det gjorde jag i en timme innan jag kände mig någorlunda nöjd. Dock gick hon aldrig förbi en hörna på ridbanan utan att kasta sig under den timmen.. Jag red på grannstallets ridbana och mockredskapen där liknar tydligen självlysande krokodiler eller något liknande. Men men hon blev som alla andra dagar väldigt fin även om det ska kosta lite blod, svett och tårar först. Älskar min tendra alltid men ibland önskar man att hon kunde tänka lite logiskt och andas ut litegrann. 

Diva hoppade jag på igår och som alla gånger man svävar över hinder med henne så blir man så beundrad över hennes enorma mod och vilja. Hon är liten som tusan men hennes inställning och fighting Spirit väger upp hennes storlek så det räcker och blir över. Fantastisk var hon alltså!! 

Topanga tog jag en tur ute med imorse och jag vet ingen annan häst som man kan sitta och skritta på lång tygel på och ändå tycka att den känns underbar.  

Princen har trimmat mycket i helgen och fick därför komma ut på tur idag. Det är som en livsgnista tänds i honom varje gång han lämnar gården. 

Asta fick några lugna välförtjänta dagar efter sin insats på Täby och har därför samlat på sig lite för mycket energi som jag försöker få bukt med. 

I övrigt så hänger jag hos mormor i veckan för att skriva hemtentamen och idag skrev jag faktiskt hälften. 




Helg, lördag och tävling

Publicerad 2016-04-16 07:56:01 i Allmänt,

Det blev en tidig morgon idag för vi sitter i bilen påväg mot Caras livs första tävling. Lastningen gick smärtfritt och Cara står där bak nybadad med lackade hovar tillsammans med snällaste ponnyn Apple som får agera sällskap idag. 

Veckan har gått så snabbt. Praktik tis, ons och Tors och igår skippade jag faktiskt skolan. Har varit sjuk i princip hela veckan och att pendla 4 timmar för en 2 timmars föreläsning kändes inte värt det. Men jag åt lunch och glass med min allra bästa Bell istället. 

Hästarna sköter sig, veckans guldstjärna får Asta hittills. Hon sprang årets första lopp i onsdags tillsammans med Josefin. Hon skötte sig perfekt vid utsläppet vilket aldrig har hänt nästan och hon krigade på hela loppet och kom 4a vilket innebär pris. I galopp verkar vinst vara det man är nöjd med men jag räknar pris istället. De 5 första får alltid pris. 

Princen har jag mest ridit ut på i veckan och klättrat mycket. Han är pigg! 

Diva har trimmats på efter sitt korta break, hon har varit lite stel men vi börjar komma i form igen. 

Contendra har ändå haft en bra vecka tycker jag. Igår joggade hon bara efter torsdagens träning. 

Topanga har jag återgått till det vi gillar allra mest, skogen! Dressyr får hon göra tillräckligt mycket med mamma ändå. Jag kom på att det är för länge sen hon hoppade nu så jag ska tvinga mamma att hoppa lite studs ngn dag. 

Asta 

Träning för Lotta

Publicerad 2016-04-14 22:21:36 i Allmänt,

Jag måste inledde med att berätta om min träning för Lotta idag med Contendra.  Den gick verkligen inte perfekt men jag känner mig så stolt över min häst i efterhand och ännu mer stolt för varje gång jag tittar på filmerna. Idag hoppade vi för första gången ute i år på Vällstas fantastiska utebana. Tendran var avspänd och bra idag. Men vi gjorde också något vi aldrig har gjort tidigare, vi hoppade en lång bana på 140cm. Med ett avbrott blev min bana 16 hinder lång. Debuten kan vara närmare än först beräknat och eftersom jag känner min tendris så vet jag att vi tränar oss in i nya höjder innan vi startar det på tävling. Vi skuttade runt banan med 8 fel. Ett nedslag då jag kom lite nära på ett räcka och tendris är lite ovan med den nya höjden. Sen fick vi sent i banan en tvärvändning. Jag låg trångt och släppte allt vad stöd heter och Tendran kastade sig ifrån hindret då hon är lite feg men det var okej för jag förtjänade det mer än väl. Det gjorde att min bana blev extra lång då jag tog om linjen innan eftersom det var där hon rev. Men vi avslutade med 7 grymma språng och de andra 7 sprången i början av banan var också riktigt bra. 

I stundens hetta när jag var och red banan var jag besviken. Jag är en tävlingsmänniska och en motgång är aldrig kul. Men jag har lärt mig att snabbt vända det till något bra. Jag tar till mig, gör om och gör rätt och då går allt som på räls igen. På en så lång bana på relativt stora hinder och på orutinerade tendris så var det ju egentligen super. Jag är nöjd över att jag faktiskt kan ge mig fan på att rida bättre nästa gång jag kommer på ett hinder efter ett misstag. Jag är stolt över Contendra som ALDRIG gör samma misstag två gånger i rad. River hon ett hinder så gör hon det aldrig nästa gång hon kommer och man känner verkligen hur hon ger allt i nästa språng. Hon vill vara felfri och det är därför hon också är lite feg. Hon kraschar inte och känner hon att något sådant är på gång när hindren är på en nivå hon inte är van vid så flyr hon. Men det är bra för vi kompletterar varandra, jag är modig och jag kan föra över det till henne samtidigt som hon för över lite omdöme till mig. Vi är ändå ett team jag och tendris, vi förlåter varandra för våra misstag och vi släpper det och går vidare. Vi lär oss av våra missar och vi försöker igen. 

Men hon är svår Contendra. Hon är inte lik någon annan häst jag någonsin har ridit på, inte ens pyttelite. Hon är av en egen sort och det är svårt för andra att förstå känslan på henne. Det har tagit tid att förstå henne för mig som snart har ridit henne i två år och jag gör fortfarande missar då jag inte alltid förstår henne. Att förmedla känslan till tränare och andra är svårt men jag försöker och jag får så bra hjälp av Lotta varje träning.

Jag är numer en perfektionist, jag kommer alltid sträva efter att allt ska vara perfekt och jag tar till mig av allt som varit dåligt för att göra det bättre, för att jag vill bli bättre. Men trots att jag frågar mycket för att försöka få klarhet i det som är svårt så är jag nästan alltid nöjd efter en träning med Tendris. Jag älskar när man får igenom saker och får klarhet i vad som var dåligt och hur man kan göra det bättre. För jag strävar hela tiden efter en förbättring. Min väg med Contendra är lång då hon är svår och jag är oerfaren med en sådan svår häst. Jag får ofta höra att jag borde sälja henne men aldrig av Lotta. Hon förstår att jag vill kämpa tillsammans med Contendra. För mig är Tendran mer än bara ett tävlingsredskap och en häst. Hon är en vän för livet och en individ som gör min vardag till en värdefull sådan. 

Idag hoppade vi fler språng på 140cm än vad vi någonsin har gjort. Det är en seger för mig att det trots allt blev så bra som det blev. Det var också ett skönt kvitto på att alla dagar bra som dåliga är värt det och det är även värt det tusen gånger om. Hur knäpp, svår och speciell hon än är så älskar jag den här hästen dag in och dag ut och lite mer för varje dag som går. Jag känner mig stolt när jag sitter på henne och jag vet att alla framsteg och framgångar kommer från ett hårt arbete. Ett hårt arbete från oss både två. För hon försöker faktiskt alltid Contendra och hon är aldrig dum utan bara speciell och rädd. Det är en rädd häst men också en häst med ett gott hjärta. Det är en häst som för alltid kommer att finnas i mitt hjärta. 

Tack Contendra för att du är precis som du är, för att du accepterar mig för den jag är och för att du gör mitt liv så oerhört spännande, lärorikt och värdefullt. Jag älskar dig min vän<3 

Tisdag

Publicerad 2016-04-12 21:46:06 i Allmänt,

Gårdagen flöt på med ett relativt kort seminarium i skolan och en lång eftermiddag i stallet. 

Red ut och klättrade på en pigg Prince, joggade en pigg Asta, trimmade en lite stel Diva, red på långtur med världens bästa Topanga och trimmade på en svår Contendra. 

Idag började jag min tre dagars praktik på Jakobsbergs sjukhus. Även denna praktik är på en geriatrisk avdelning men handledaren verkar vara bra och dagen gick ganska fort vilket är ett gott tecken. 

Red sen ut på Princen och Diva. Båda två pigga och glada och lilla Diva var inte stel idag. Red faktiskt ut på Contendra också för jag övertalade Sofia att hjälpa mig över järnvägen innan hon skulle trimma på ridbanan. Äntligen lite medvind med min älskade Contendra. Hon var så fin idag trots att vi var på ett fält!! Hon var också snäll och fantastisk. Vädret levererade också så allt kändes verkligen on top denna kväll i stallet! 
Jag skulle kunna skriva en bok om kärleken till denna häst. Hon är världens bästa vän och den finaste jag vet. Jag kan bli tårögd av att titta på henne, tårögd av kärleken jag känner för henne och över hur god hon är. Hon är mitt allt verkligen <3 

Måndag igen..

Publicerad 2016-04-11 08:12:18 i Allmänt,

Varje måndag morgon påminns jag av hur snabbt helgen flög förbi. 

Min födelsedag blev bra tack vare min mormor som var med mig halva dagen och köpte tårta och grejer. Hästarna skötte sig och vi var även hos min morbror för att fira att hans fru fyllt 40år. Så en lyxmiddag blev det också! Presenter fick jag massor av, man känner sig lite bortskämd men jag älskar presenter! Jag fick så många fina grattishälsningar också som verkligen värmde. 

Igår gjorde jag min livs första dressyrstart. Efter två träningar kändes förväntningarna inte så stora men jag försökte att vara noggrann med alla moment och att de hamnade precis på rätt ställen. Topanga var mjuk och stadig som vanligt. När jag var klar kände jag att jag hade kunnat vara ännu noggrannare, jag hade kunnat trycka på mer i alla ökningar men ville inte få taktinslag i skritten, eller galoppinslag i traven. Hur som helst landade vi på 70,857% i Lätt A:3 som ledde till en individuell tredjeplats av 40 starter. Laget slutade 2a också. I laget red även Elin och Lena på 65 och 66%. Vad fantastisk hon är min Topanga och bästa vän. Hon gör verkligen allt man ber henne om. 

Jag tror att det är bäst att jag lägger ner min dressyrkarriär på en gång. Man ska ju avsluta när man är på topp. Men det var en rolig erfarenhet och min och mammas tränare Birre gör ett grymt jobb med oss. Mamma tränar ju mest dressyr på Topanga så hon kan ta åt sig mycket av äran. Nu ska jag återgå till att busa i skogen med Topanga för det är ändå det vi är allra bäst på. 





Lördag och min födelsedag

Publicerad 2016-04-09 07:58:13 i Allmänt,

Jag sitter i stallet och äter cocosbollar till frukost som Sofia så snällt har köpt till mig eftersom att jag fyller år idag. Hästarna tuggar i sig Hö och ska snart få gå ut i hagarna. 

För första gången i hela mitt liv har jag inte längtar så mycket till denna dag. Jag brukar älska födelsedagar, julafton och alla andra dagar man kan fira. Men just nu vill jag inte bli äldre och det känns kanske fel att en nybliven 23-åring säger så som har så mycket av livet framför sig. Men jag känner mig skrämd av framtiden och rädd för att människor som betyder så mycket för mig ska bli gamla och tas ifrån mig. Ibland vill man pausa livet men det går inte! 

Hur som helst så ska väl denna dag inte bli hemsk. Tyvärr vilar Cara och Diva som skulle ha varit roliga att rida på. Men jag får nöja mig med Contendra, Asta, Princen och Topanga. 

Topanga busade i skogen igår och idag ska vi samla ihop oss för ett sista genrep med programmet inför imorgon. 

Cara var vi och hoppade på Vällsta med i torsdags och lastningen gick lätt på ditvägen men lite krångligare på hemvägen. Hoppningen gör hon som alltid bra och jag hoppade faktiskt en oxer som var 115cm. Jag tycker egentligen att det är onödigt att hoppa över 100cm på henne i år men Lena som jag tränade för råkade nog höja lite mer än planerat. Men Cara visade återigen på stort mod och hoppade som om det var 90cm. Dock kändes hon ganska matt och trött så det blir vil fram till onsdag. 

Contendra red jag ut på igår med sällskap av Mickan som står i vårt grannstall. Tendran var pigg som tusan efter en lugnare vecka. Idag måste vi därför trimma och återfå lite ordning.

Diva fick sin underhållsbehandling och böjdes igenom på mälarkliniken i torsdags och såg fin ut både på böjprov och longering. Hon ska vila över helgen pga behandlingen men får sen ridas som vanligt. 

Nu ska Cara få ett bandage på sitt balltramp innan jag släpper ut. Jag har fått massa fina paket på morgonen av min familj och det glädjer mig att bryr sig så mycket om mig. Annars ska jag mest hänga med mormor idag då halva familjen är på tävling med ponnysarna. Men mormor är den bästa som finns så det känns roligt! 



Torsdag

Publicerad 2016-04-07 08:41:09 i Allmänt,

Dagarna springer förbi och jag hinner knappt med känns det som. Jag sitter just nu på ett tåg som krånglar så jag får se om jag kommer fram till skolan. Missade gårdagens skola för att jag hade ett möte så det skulle ju vara bra att vara där idag. 

I måndags fick jag någon idé om att Contendra inte såg fräsch ut när jag joggade henne på lina. Jag ville direkt på kvällen ungefär ta henne till veterinären. Mamma sa att jag skulle avvakta så åkte upp svintidigt i tisdags innan skolan och joggade henne en kvart på lina och då såg hon fin ut. Kollade henne i alla möjliga vinklar och varv. Jag tycker att det alltid är något när jag tror det vilket gjorde att jag inte kunde släppa det dock. Jag joggade henne en gång till på kvällen på lina och då såg hon också fin ut. Men ändå var jag lite orolig. Tack och lov har jag världens bästa veterinär som jag skickade filmer till och han tyckte hon såg jättefin ut med bra ryggverksamhet och allt. Skönt!! Jag måste varit så trött så jag såg dubbelt i måndags eller något. Igår joggade jag henne i skogen och hon kändes fräsch och hon hoppade ju lagklassen i söndags som en på miljonen så döende är hon nog inte.  

Cara red jag i tisdags på ridbanan men passet blev inte så bra. Jag var dålig och hon fortsatt lite trött. Men lite bra saker gjorde vi i alla fall. Jag har så oerhört höga krav på mig själv när jag rider henne då det känns som att hela hennes framtid vilar i mina händer ungefär. Men jag tycker samtidigt att det här med unghäst är så fantastiskt roligt och spännande. Igår kom Cara in med ett väldigt stort balltramp. Fick tvätta och sätta bandage och ringa Håkan som fick kolla på bilder. Han blev besviken på bilderna efter min beskrivning av balltrampet vilket ändå kändes lugnande och han sa att det kommer att läka fint. Imorse var hon varken varm eller svullen vilket är bra. 

Asta och Princen trimmas på varvat med uteritter. Jag lyckades fixa ett intervallpass ute med Asta häromdagen. Hon är lite vild ute men hon blev superfin efter en stund. Idag gör Asta ett snabbjobb med Ninni på Täby inför nästa veckas årsdebut. Hoppas hon känns bra eftersom det endast är jag som ridit och tränat henne sen i december. Tyvärr kan jag inte vara med och titta idag då jag är i skolan.. Men jag får nog en rapport senare om hur hon kändes. 

Topanga tränade jag dressyr på igår för Birre. Det hör ju inte till vanligheterna. Men jag ska faktiskt tävla dressyr på henne på söndag. Fick frågan om att vara med i vårt dressyrlag så jag tackade ja eftersom jag ändå inte gör något speciellt i helgen. Jag har aldrig tävlat dressyr, jag kan inte bokstäverna i ett ridhus och innan igår visste jag inte om Topanga kunde rygga. Men Topanga verkar ha koll på grejerna. Världens finaste häst liksom! Jag vet inte vad för division vi ska rida men programmet är Lätt A:3. Måste memorera programmet noga för fel väg vill jag inte rida. 

Diva har ridits ut på i veckan och jag är fortfarande lycklig över känslan hon gav mig i helgen. Idag ska vi en sväng till mälarkliniken för en underhållsbehandling efter en operation hon gjorde förra året. Hon känns ju super så vi hoppas att veterinären också tycker det! 



Helgen är över

Publicerad 2016-04-04 09:50:31 i Allmänt,

Snart är jag framme i skolan, vi börjar 10 istället för 9 idag vilket är skönt efter en intensiv helg. 

Gårdagen bjöd ju på 5 starter i Södertälje och i lördags fixades alla hästar, Asta och Princen red jag på Täby Galopp. Planen var att galoppera lugnt och det gick faktiskt rätt bra på Princen men när Asta kom på upploppet så la hon i ett par extra växlar. 

Cara lasttränade vi i lördags och hon gick in och ur transporten tre gånger på 30 min vilket är en stor förbättring. Vi åkte även en liten sväng. Nu är hon lite förlåten för förra gången. Igår hoppade Cara ur sin hage och hoppade tydligen staket + dike bakom i ett jättestort språng. Orädd är hon! Hon har några dagars vila för att återhämta sig men huvudet på henne orkar mer än kroppen så hon tycker att det är meningslöst. Men hon är gullig hon!

Jag har hunnit med en middag hos min saknade Jenny i lördags också. Synd att hon bor en bit bort nu men så roligt att ses igen. 

Känner mig så nöjd med mina starter igår. Både Divas och Contendras 130 starter är jag nog mest nöjd med! Vill tävla mer men nu blir det två lediga helger för både D och C. Välbehövligt då schemat blir lite intensivt i maj och juni. 



Tävling!!

Publicerad 2016-04-03 18:52:55 i Allmänt,

Just nu är vi på hemväg från en härlig dag i Södertälje med Diva och Contendra. 

Diva inledde dagen med att vinna 120cm efter en snabb dubbelnolla. Fick en förfrågan att hoppa en annan häst åt en trevlig familj som står på Runsten på vägen till Södertälje och såklart man säger ja till det. Hann rida och hoppa fram under ca 9 starter men hästen vid namn Annaghmore Charlies Angel var superfin och felfri och placerad i samma 120-klass som Diva vann. 

Sen hoppade Contendra 125cm felfritt. Rundan var sådär dock, hon var lite spänd och hoppade inte sitt bästa men när hon då ändå är felfri så klagar man ju inte på det! 

Sen återdebuterade Diva och jag 130cm med 4 fel. Hästen är fantastisk och helt underbar men hon blev lite platt mot ett räcke så den bommen rullade. Men vilken glädje det är att styra runt den där lilla lilla hästen som med hela sitt hjärta älskar att hoppa. 

Slutligen hoppade Contendra 130cm i vårt elitlag. Hon var perfekt och helt magiskt fin på hinder 1-9 men tyvärr hade banan en linje till med en trekombination och ett räcke efter det. Jag ligger så bra in i trekombinationen men Contendra blir rädd för något och hoppar till vilket gör att vi rev både A och B och slutade på 8 fel. Väldigt surt såklart men laget hade inte fått en bättre placerering även om jag hade varit felfri. Det var en riktigt härlig runda faktiskt med många tekniska svårigheter som kändes lekande lätt. Så Tendran ska ha en guldstjärna för den hoppning hon bjöd mig på! 




Fredag

Publicerad 2016-04-01 09:29:51 i Allmänt,

Idag är det finally fredag men denna vecka har inte varit speciellt ansträngande eftersom vi var lediga måndag och torsdag. Men fredag är ändå bra och på söndag är det tävling vilket är ännu bättre! 

Igår var inte en bra dag men den innehöll några bra saker i alla fall. Diva var bra, hon var bäst faktiskt, så fin att trimma på. Red henne tidigt för att hinna med resten av dagen men det blev ändå kaos. Cara åkte vi till foderby med för att hoppa. Hon var lite knölig att lasta när vi åkte dit men när vi skulle åka hem var hon hemsk. Vi höll på i 1h och 20 min innan hon klev in i transporten. Vi provade allt, godis, linor, krattor, tröja över huvudet, lirkande, väntande, vi backade intill en vägg men hon ville bara inte. Hon var inte rädd alls utan bara trotsig och bestämd. Tillslut gav hon sig men det kändes som att det var efter blod, svett och tårar. I alla fall efter många tårar av uppgivenhet och besvikelse. Såg alla tävlingar vara som bortblåsta, alla mål och alla drömmar bara försvann. Men det är bara på det igen. Imorgon ska vi träna lastning och vi hinner nog några gånger i nästa vecka också. Att förra gången gick så bra var nog bara tur. Med tanke på att hon inte är mycket hanterad så var det ändå väntat. Men igår tänkte jag ändå släppa henne i skogen och låta henne bli vildhäst istället, Skämt åsido!  Hon hoppade som vanligt fantastiskt och nya tittiga hinder flög hon över som att hon aldrig gjort annat. Tack och lov för det och vad jag ser fram emot en framtid med henne som förövrigt fyller 4 år idag. Det måste firas med morötter! 

Hann bara rida Princen pga av all tid med Cara för sedan skulle jag hem och hämta Contendra för att Lotta träning stod på kvällsschemat. Tendran var inte perfekt, hon är så spänd just nu men så fin de stunder hon inte är spänd. Hon/vi gjorde ett par missar hon/vi aldrig brukar göra men i övrigt så var träningen grym och vi hittade den känsla vi vill ha och som saknades förra träningen för Arnold. Så jag är nöjd med träningen men vill såklart att allt ska vara perfekt helst. Men jag har en mycket bättre känsla inför söndag vilket är bra då vi ska hoppa i elitlaget. 

Diva <3 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela