Malin Åkerström

Hemma igen

Publicerad 2016-05-08 09:24:06 i Allmänt,

Hästarna avslutade tävlingshelgen bra igår. 

Contendra fick gå ner till 120cm igen och hoppade runt med ett fånigt nedslag men eftersom det inte var många felfria alls så blev hon placerad ändå. Jag har analyserat hennes rundor om och om igen och insett att känslan inte alls speglar sig på film. På filmerna ser det mycket bättre ut. Jag tycker att jag får rida på henne så mycket men det syns inte. Hon hatar sundbyholms framhoppning och igår kastade hon sig bort på 80cm för alla människor som står vid hindren. Det har gjort att hon inte fått hoppa fram lugnt och avspänt och den känslan har lite följt med in på banan sen. Hon har hoppat det allra mesta bra så jag är inte alls missnöjd med henne men den fina känslan jag hade för 2 veckor sedan på sundbyholm finns inte riktigt kvar. Men efter mycket tänkande så har jag insett att hon nu känns mer som vanligt. Då var hon bara extremt bra. Kanske hon blir det någon helg igen snart. Men hon är absolut bra och bättre än bara bra. 4 fel är som sagt inte dåligt och alla fel är mina fel och inte hennes. Hon har skämt bort mig med att hoppa felfritt på alla tävlingar i år så jag blir lite kräsen. Lite vill alltid ha mer liksom. Men så jämn hon är och så bra hon är på hinder som många andra är dåliga på. Halva klassen rev hinder nr 2 igår men inte hon, hon vill vara felfri och hon vill kämpa för mig. 

Diva avslutade med ytterligare en fantastisk 130-runda. Men denna runda var dubbelt felfri och räckte till en 7-plats. Denna lilla häst alltså, hon är magisk. Nu får vi starta 140cm om vi vill. Vi kommer att göra det också men när är inte bestämt ännu. Så nöjd med hennes hoppning i helgen. 

Jag åkte hem igårkväll och det är så tråkigt att komma hem från livet på tävling. Att vara nära hästarna hela dagarna och göra allt för att förgylla deras dagar är det bästa jag vet. Helgen har varit grym på alla sätt och vis. Mycket rolig hoppning att titta på och bra vänner att umgås med. Jag hade gärna stannat och kollat på finalerna idag men för hästarnas skull åkte jag hem. En dag i hagen slår en dag i en gästbox i deras ögon. Skönt när vädret är så bra att låta de strosa runt och njuta av lite frihet. De förtjänar en bra dag efter helgens insatser och jag ska åka och skämma bort de med godsaker också! 

Dunder Divan CC <3 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela